mitt ritande

Såhär brukar det oftast se ut när jag ritar, alltså väldigt stökigt och trångt.wip01

Fick ett ljusbord förrförra gången jag fyllde år och det är det bästa jag någonsin haft i min ägo.wip04

Här är pennorna jag använder mig av. 0,05 – 0,2 – 0,5 från Staedtler. Tycker att dom är jättebra och rimligt pris, 27 kr typ, men börjar tröttna lite på att 0,5 alltid blir bred så snabbt. Trycker inte ens hårt när jag ritar.wip05

Har precis börjat använda den här Molotowpennan. Brukade använda den tunnaste Poscapennan till att göra alla mina vita prickar med, och den är även jättebra att täcka med ifall man ritat fel. Min nya posca har tyvärr bråkat med mig så det var tur att min pojkvän hade en vit Molotow. Den funkar typ likadant men stör mig på att den har en avrundad spets, den tunnaste poscan har en platt spets vilket jag gillar. Då blir det alltid exakt likadan storlek på linjer eller prickar.wip03

Som jag skrev innan är ljusbordet det bästa som har hänt mig, nästan i alla fall. Det är så skönt att kunna tuscha en illustration utan att behöva sudda bort blyertsstreck. Känns även som att man sitter och ritar i Illustrator när det går att sudda bort något, flytta det och sen rita upp det igen. Brukar bli många såna här teckningar när jag ritar.wip02

Outfiten är också en viktig del i ritandet, i alla fall för mig. Det måste vara bekvämt och skönt liksom. Därför är mjukisbyxor det ultimata och ibland kan man sno sin pojkväns stora hoodie också.wip06

 

 

3

One thought on “mitt ritande

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>